Pocetna

03.10.2023.

Uloguj se:

Novi korisnik?

Registruj se!

Facebook
Google plus
Twitter

Vodič kupovine ženskih cipela

Vodič kupovine ženskih cipela

 

Bilo da volite kupovinu cipela, ili bi želeli da uvek nosite isti, stari, par, verovatno u ormaru imate poneki par za koji se pitate “Šta li sam mislila kada sam ove kupila?” Ukoliko vam treba savet kako da kupite cipele koje ćete voleti da nosite, ovaj vodič kupovine ženskih cipela je napisan za vas. Uz savete kako da na Internetu pronađete cipele koje će vas ulepšati i uklopiti se u vaš životni stil, počevši od najjednostavnijih klompi, vaše cipele u ormaru će vas naterati da pomislite “Kako li sam mogla da živim bez njih ? ” 

Stilovi ženskih cipela:

 

 1. Čizme: Kod najatraktivnijih čizama, pazite da vam ne stežu nogu na najširem mestu. Većina ženskih nogu su najtanje upravo ispod kolena, i čizme do kolena su generalno lake za nošenje. Malo tešnje čizme mogu učiniti široke zglobove i listove da izgledaju vitkije.
 2. Heels, pumps i wedges: Stiletto, peep-toe, open-toe, slingback i još mnoge druge: Uz ovoliko različitih stilova, morate obratiti pažnju na mnoge detalje. Niske žene će pokušati da izbegnu T-kaišiće i zglobne kaišiće koji mogu vizuelno da preseku nogu i učine je vizuelno kraćom. Sa druge strane, zglobni remeni mogu učiniti da jaki zglobovi izgledaju vitkije, dodajući formu i definiciju. Štikle su uvek poželjne. Međutim, što je štikla šira, vi ćete se osećati udobnije i ceo vaš izgled će biti bliži savršenom izgledu poslovne žene. Ultra visoke štikle (više od 10 cm) mogu nisku ženu vizuelno učiniti čak još nižom, jer će se muskulatura listova previše napregnuti. Šiljati vrh daje vitkiji izgled celoj figuru, ali žene sa širokim stopalom treba da ih izbegavaju. Cipele sa ovalnim ili kvadratnim vrhovima će biti udobnije i učiniće velika stopala manjim.
 3. Ravne cipele: Ravne cipele su savršena obuća za uske pantalone, tri-frtaljke, kratke ili duge suknje. Ukoliko tražite cipele za suknje srednje dužine, radije izaberite cipele sa blago uzdignutim petama.  
 4. Sandale: Sandale pokazuju više kože vaših nogu, što vaše noge čini dužim. Za sandale sa štiklom, pratite iste savete kao i za cipele sa oblim vrhom i sa visokim štiklama. Za opušteni stil sandala, kao što su flip-flops, Najvažnije je oceniti dali će stil biti udoban ili ne.
 5. Oxfords i mokasine: Savršene cipele uz pantalone, i jedne i druge odišu istim klasičnim osećajem, inspirisanim muškim stilom odevanja. Ukoliko vaše Oksfordice ili mokasine imaju štikle, možete ih nositi i sa suknjama.
 6. Sportske cipele i cipele inspirisane sportom: Kada dođemo do sportskih cipela, najvažnije je izabrati prave cipele za svaku od vaših aktivnosti. Uvek birajte cipele koje su napravljene za vaš sport, kako bi izbegli ozlede. Naprimer, ako trčite, uverite se da će vam cipela čvrsto držati stopalo. Za cipele inspirisane sportom je važno da su udobne i da prate stil vašeg odevanja.

Koje cipele želite:

 

 1. Komfor: Izaberite štikle koje nisu više od 5 cm i izaberite ih široke, kao što su ravne ili pune pete. Prirodni materijali bolje dišu od sintetičkih i obično su fleksibilniji. Ukoliko vam je važan unutrašnji tapacirung, bolje kupite pola broja veće, tako da možete ubaciti uložak, ali pazite da ne kupite prevelike cipele – one se mogu pokazati isto toliko neudobnim, koliko i premale cipele.  
 2. Klasika: Klasične crne kožne cipele su osnova garderobe, ali cipele sa visokom štiklom u braon koži, crnom somotu ili zmijskoj koži se sve smatraju klasičnima. Za opuštenu klasičnu varijantu ne možete pogrešiti sa retro stilom patika, kožnim koledžicama ili grčko-rimskim ravnim sandalama.
 3. Poslednje i najveće: Kupujte firmirana imena i poslednje kreacije, kako bi bili u poslednjem trendu. Jarke boje i jake siluete će osigurati da vaše cipele deluju trendi.

Osigurajte se da će vam cipele biti udobne:

 

 1. Izmerite nogu krajem dana; malo su veće kasnije uveče. Time se osiguravate da vam nove cipele neće napraviti iznenađenje i žuljeve. Takođe, obucite čarape koje imate nameru da nosite sa tim cipelama.
 2. Napravite sopstvenu skicu merenja: stavite komad papira na pod; pričvrstite ga lepljivom trakom da ne klizi. Zamolite nekog od ukućana da obcrta vaše stopala olovkom upravnom na papir. Izmerite dužinu stopala u santimetrima i milimetrima. Sada izmerite isto tako širinu. Uradite to sa obe noge i upotrebite veću meru. Pronađite vaš broj u raznim standardima, zahvaljujući tabelama koje svaki proizvođač ili trgovac ima na Internetu. Pretvorite, naprimer, izmerenu dužinu u cm u inče, tako što ćete podeliti izmerenu dužinu sa 2.56. Ovo će vam pomoći da, jednom za uvek, nepogrešivo kupite odgovarajući broj, bez probanja. Ovde vam dajemo primer tabela za US ženske cipele:  

 

US veličine ženskih cipela

Dužina u inčima

5

8.69

5.5

8.81

6

9

6.5

9.19

7

9.31

7.5

9.5

8

9.69

8.5

9.81

9

10

9.5

10.19

10

10.31

10.5

10.5

 

US veličine ženskih cipela

Uska

Srednja

Široka

Extra-široka

5

2.81 in:

3.19 in:

3.56 in:

3.94 in:

5.5

2.88 in:

3.25 in:

3.63 in:

4 in:

6

2.94 in:

3.31 in:

3.69 in:

4.06 in:

6.5

3 in:

3.38 in:

3.75 in:

4.13 in:

7

3.06 in:

3.44 in:

3.81 in:

4.19 in:

7.5

3.13 in:

3.5 in:

3.88 in:

4.25 in:

8

3.19 in:

3.56 in:

3.94 in:

4.31 in:

8.5

3.25 in:

3.63 in:

4 in:

4.38 in:

9

3.31 in:

3.69 in:

4.06 in:

4.44 in:

9.5

3.38 in:

3.75 in:

4.13 in:

4.5 in:

10

3.44 in:

3.81 in:

4.19 in:

4.56 in:

10.5

3.5 in:

3.88 in:

4.25 in:

4.63 in:

Saveti e-dućana:

 

 1. Savršena garderoba se ne završava cipelama. Ne zaboravite druge, ne manje bitne, detalje: kaiševe i torbe. Želite li, ili ne, da se vaš kaiš slaže sa cipelama, osigurajte se da su bar istog stila, što je lako kada kupujete u e-dućanu. Ukoliko niste sami našli šta želite, mi ćemo vam rado pomoći.
 2. Tražite li cipele koje će odoleti zubu vremana? Odlučite se za firmirane marke kreatora. Za poslednju modu, kao i za klasiku koja će godinama ostati trendi, firmirane cipele su investicija u vaš lični stil. Međutim, ne morate da ih plaćate po punoj ceni. E-dućan vam svakodnevno predstavlja najbolje dnevne prilike iz celog sveta.  
 3. Cipele i čarape idu ruku-pod-ruku – ili bolje, nogu-uz-nogu. Bilo kako bilo, ne zaboravite da uz stil cipela, ide I stil čarapa. E-dućan i tu ima rešenje. Najbolje.

 

 

fb

 

 

privredna komora srbijelogoplatimoQvoucherebankinguplatnicakeš
Copyright © 2004-2011 Zabranjeno je kopiranje sadržaja sajta bez odobrenja kompanije e-ducan Inc.
design by Norma Reclamarenr