Pocetna

03.10.2023.

Uloguj se:

Novi korisnik?

Registruj se!

Facebook
Google plus
Twitter

Vodič izbora muškog nakita

Vodič kupovine muškog nakita

 

Black and white photo of a man wearing jeans, a T-shirt and cool men's jewelry

Savremeni muškarac može da uživa u svom izboru nakita, baš kao i savremena žena. Neki momci nose nakit zbog eleganicije, dok drugi nose muški nakit kao znak samopouzdanja i uspeha. Ovaj vodič kroz svet muškog nakita sadrži osnovne informacije koje će vam omogućiti da sagledate postojeće mogućnosti. 

Kupovina muškog nakita:

  • Metali:Muški srebrni i zlatni nakit su najpopularniji, ali platinski nakit za muškarce se brzo nameće, kao i nakit od industrijskih metala, posebno od titanijuma i tungstena. Muške narukvice, prstenje, ogrlice, minđuše i dugmad za manžetne se mogu naći u mnoštvu stilova i cena. Kada nosite muški nakit, vodite računa o ravnoteži i meri. Nosite metale koji su komplementarni i izaberite jedan glavni komad, koji če biti centralni deo vaše pojave.  Satovi su oduvek bili jedan od najpopilarnijih muških aksesoara; možete nositi elegantan čelični sa kožnim kaišem sa bilo čim. 

  • Prstenje:Muško prstenje odaje ličnost i uspeh. Muškarci mogu da nose sve. Od jednostavnog, glatkog obruča, do kitnjastih firmiranih prstenova. Skromni kubični cirkonijum, montiran u srebru ili zlatu čini veliki početak, a kamen se može uvek zameniti svetlucavim dijamantom  ili drugim dragim kamenom nakon nekoliko meseci, ili godina. Izaberite dragi kamen koji predstavlja vaš rođendan ili godišnjicu. Kada dođe vreme za venčano prstenje, izaberite između jednostavnih burmi sa dijamantskim česticama, modernih dizajnerskih burmi od titanijuma, ili bogatih prstenova koji šljašte soliterima.  Ljubav i brak su večni i zato tada treba da izaberete stvarno burmu koju želite.

  • Ogrlice:Muške ogrlice se uglavnom kreću u dužinama od 42 cm 56 cm. Ovakve ogrlice tipično ležu ispod grudne kosti, bez da su usko oko grla. Lanci i kožne ogrlice su najčešći izbor muškaraca i oba stila se mogu nositi sa ili bez medaljona. Takozvane "pseće pločice (dog tags)" -- vojničke ogrlice -- su trenutno u modi. Ove ogrlice se lako personalizuju gravurom. Religiozn nakit je oduvek bio moderan. Izaberite između srebrnog ili zlatnog krsta.

  • Dugmad za manžetne: Dugmad za manžetne su možda najograničeniji komad muškog nakita, nose se samo na košuljama sa takozvanim "Francuskim", duplim manžetnama. Ovo ih samo čini uočljivijim kada se nose. Ono što im manjka u univerzalnosti upotrebe, dobijaju u bogatstvu izbora. To ih čini najčešćim poklonom. Dugmad za manžetne postoje sa profesionalnim oznakama, amblemima sportskih timova i raznim drugim simbolima -- u zlatu, srebru, platini, tungstenu i čak nerđajućem čeliku. Često su naglašena dijamantima, rubinima, safirima, topazima, biserima, staklom ili kristalima. 

  • Narukvice:Muške narukvice spadaju među najnovije trendove muškog nakita i veoma su popularne. Muške narukvice od žutog ili belog zlata, ili dvobojne, su veoma česte i dodaju malo sjaja svemu što nosite. Narukvice od sterling srebra su jednako elegantne i pristupačne. Platinum, titanium, tungsten, nerđajući čelik, guma i koža ulaze u razne kombinacije. ID narukvice su favorizovani izbor roditelja, dok su upletene kožne narukvice veoma savremene i omiljene.

  • Minđuše:Dali ste se ikada pitali zašto su gusarski u filmovi uvek puni momaka sa minđušama? Neki spekulišu da su time ostavljali novac za sahranu ukoliko bi doživeli brodolom i isplutali na obalu. Srećom, za ovo muškarci u 21. veku ne moraju da brinu. Muške minđuše omogućuju muškarcima da dodaju malo sjaja ili dosta svetlucanja svom izgledu. Stil sa jednom minđušom je godinama bio veoma  popularan, ali mnoge muške zvezde, uključujući mnoge poznate ličnosti i sportiste, danas pokazuju bogate dijamante u svakom lobu uveta. Takođe su uobičajeni i zlatni soliteri i čelični prstenovi.

  • Klips za novčanice:Ništa nije draže od izvlačenja iz džepa klipsa punog novčanica, osim ako imate toliko novčanica da ne staju u takav klips. Klips za novčanice je minimalistički način nošenja novčanica i postaje sve omiljeniji. Neki noviji klipsovi su dizajnirani da istovremeno nose i novčanice i vizit-karte u sigurnom, kompaktnom formatu. Klipsovi za novčanice su sledeći komad nakita gde supermetali -- titanium i tungsten, proizvode veliki efekat.  

  • Satovi: Satovi definitivno nisu poslednji na listi muškog nakita. Svakog dana možete nositi sat koji stilski kompletira vašu garderobu i pomaže vam da poštujete rokove. Satovi napravljeni od poliranog nerđajućeg čelika, raznobojne gume ili elegantne kože sa savršeni dnevni dodatak. Dragoceni časovnici obično upotpunjuju večernju toaletu. Sakupljajte satove svih stilova, kao sastavnih delova kolekcije nakita za razne prilike. 

fb

 

 

privredna komora srbijelogoplatimoQvoucherebankinguplatnicakeš
Copyright © 2004-2011 Zabranjeno je kopiranje sadržaja sajta bez odobrenja kompanije e-ducan Inc.
design by Norma Reclamarenr