Pocetna

03.10.2023.

Uloguj se:

Novi korisnik?

Registruj se!

Facebook
Google plus
Twitter

Kako izabrati tenis reket

Kako da izaberete teniski reket

 

Tennis raquet making contact with the ball

Teniski reketi postojeu raznim materijalima, dizajnima i veličinama. Ima više faktora koje treba razmatrati pri izboru i svaki je dovoljno važan da utiče na kvalitet vaše igre. Veličina glave reketa, elastičnost rama i španovanje žica su samo neki od faktora koji određuju učinak teniskog reketa. Za najbolje rezultate, igrači moraju da izaberu reket sa čijim se osobinama osećaju udobno na njihovom nivou igre tenisa.  

Biranje teniskog reketa:

  1. Izaberite teniski reket na bazi cene. Reketi nižih cena dobro funkcionišu za rekreacionu igru, dok skupi reketi uključuju više osobina koje su dizajnirane da omoguće igraču da izvede teške ili ekspertske udarce. 

  2. Izaberite reket po vašem nivou igre. Postoje reketi za početnike, srednje i napredne igrače. Laki reketi su najbolji za početnike. Napredni igrači će imati bolje rezultate sa teškim reketima koji imaju lake glave. Ovakvi reketi su konstruisani za one koji igraju snažno.

  3. Obratite pažnju na materijal.Smatra se da je grafit najbolji materijal za teniske rekete i često se meša sa drugim materijalima, kao što su Kevlar, titanium ili fiberglas. Drugi materijali uključuju aluminium i titanium.

  4. Birajte između našpanovanih i nenašpanovanih reketa. Proizvođači prodaju nenašpanovane rekete za one igrače koji žele da sami izaberu svoje žice. Možete i sami našpanovati reket, ili to možete poveriti profesionalcu.

  5. Izaberite žice za nenašpanovani reket. Ima raznih vrsta teniskih žica, uključujući prirodna creva, kevlar, najlon ili drugu vrstu sintetičkih materijala. Žice se prodaju kalibrirane u granicama od 15 do 18.

  6. Vodite računa o veličini. Reketi se nude u tri veličine glave: srednja, srednja-plus i velika (oversize). Srednja veličina je manja, ali je i manje glomazna, dok veće glave zahvataju više prostora i širi domen impakta, čineći lakši udarac loptice.

  7. Uzmite u obzir težinu i balans. Težina nenašpanovanog reketa varira od 8 do 12.5 unci (226.8 do 354.4 grama) i mogu težiti do 14 unci ( 396.9 grama) kada su našpanovani. Težina nije ravnomerno raspoređena i može biti skoncentrisana u dršci ili na glavi.

  8. Proverite dužinu reketa. Standardna dužina reketa za odrasle je 68,6 cm, ali postoje i duži reketi. Neki igrači biraju duže rekete za pojačanu silu servisa dok ih drugi izbegavaju zbog smanjene pokretljivosti. 

  9. Proverite veličinu gripa.Nekorektna veličina gripa može da ugrozi kvalitet vaše igre. Zato se osigurajte da pažljivo premerite ruku i izaberete veličinu gripa sa kojim ćete se osećati udobno u igri.

  10. Savet e-dućana: Surfujte po sajtovima koji prodaju tenisku opremu. U svakom trenutku, neki od njih, prodaje vrhunsku opremu po daleko nižim cenama. Mi smo tu da vam pomognemo.

fb

 

 

privredna komora srbijelogoplatimoQvoucherebankinguplatnicakeš
Copyright © 2004-2011 Zabranjeno je kopiranje sadržaja sajta bez odobrenja kompanije e-ducan Inc.
design by Norma Reclamarenr