Pocetna

03.10.2023.

Uloguj se:

Novi korisnik?

Registruj se!

Facebook
Google plus
Twitter

Zašto su ovlaživači cigara najbolji pokloni?

Humidor full of cigars

 

Zašto su ovlaživači odlični pokloni za ljubitelje cigara


  Ovlaživači cigara su odličan poklon za ljubitelje cigara zato što čuvaju ukus skupih cigara i predstavljaju zadovoljstvo u umetnosti uživanja u pušenju cigara. Kao i prefinjeni sportski automobil, skup časovnik ili ručno šiveno odelo, ovlaživać određuje status svog vlasnika.

 

Ovlaživači:

Istorijat: Tačno poreklo ovlaživača nije poznato, ali se smatra da je ruski hedonist i najpoznatiji ljubitelj i trgovac cigarama Zino Davidoff prvi napravio vlažnu komoru, još davnih 30-tih godina prošlog veka u prodavnici cigara svojih roditelja u Ženevi u Švajcarskoj. Komore, ili "Walk-in", ovlaživači su od tada postali uobičajeni među bogatim ljubiteljima cigara i kasnije su doveli do ovlaživačkih kutija, ili "humidora". 

 

Funkcija: Humidori, u verziji odvojene prostorije, ili jednostavne kutije od kedrovine, su dizajnirani da održavaju cigare u stalnim uslovime tropske klime, funkcionišući slično hermetički zatvorenim plastičnim kesama u kojima se održava vlažnost vazduha. Ovlaživači treba da održavaju vlažnost između 68 i 72 procenta na sobnoj temperaturi. Ovo štiti cigare od sušenja i rasipanja, već par dana nakon kupovine. 

 

Vrste: Darodavci mogu da impresioniraju ljubetelje cigara šetnjom kroz vlažnu komoru u prostranom plakaru spavaće sobe ili hola, ili u podrumu ili prostranom salonu, ograđujući deo prostora staklom. Mnogo praktičniji poklon predstavljaju drvene kutije raznih veličina, u zavisnosti od ukusa ljubitelja i snage njegove ljubavi za uživanje u pušenju cigara.Ovlaživači mogu oplemeniti dom ili radni sto, čajni stočić ili policu.  

 

Nauka vlaženja: Ljubitelji cigara će, pre svega, morati da navlaže njihov novi ovlaživač, natopivši ga i postavljajući higrometar kako bi osigurali da kutija održava određenu vlažnost. Iznenadite pravog entuzijastu time što ćete unapred natopiti kedrovinu pre poklanjanja. Ovo se može postići ostavljajući čašicu destilovane vode u zatvorenu kutiju. Savremene kutije imaju ugrađene kontejnere za destilovanu vodu, koji se pune u određenim vremenskim intervalima. Kako voda isparava, kedrovina je upija. Ubacite higrometar, koji se uobičajeno isporučuje sa ovlaživačem, i zatvorite poklopac. Kada higrometar pokaža između 68 i 72 procenta, ovlaživač je spreman da primi cigare. 

 

Karakteristike ovlaživača: Putni ovlaživači na baterije obično primaju cigare dužine do 9 inča i automatski podešavaju vlažnost. Stepen vlažnosti može da se kontroliše na plavim LED diodama koje mere vlažnost. Klasično stilizovan stolni model sa staklenim poklopcem može da primi od 25 do 200 cigara. 

 

Veliki poklon: Pravila izbora ovlaživača su slična onima pri izboru kolonjske vode ili nakita: učinite to uz veliku pažnju. Ovleživači se mogu naći već od 50 dolara, ali ljubitelji mogu zaželeti da pokažu svoju kolekciju cigara u kutiji koja je više deo nameštaja nego samo obična kutija, koju i inače dobijaju pri kupovini. Modeli sa staklenim poklopcem, ili izgravirana kutija od kedrovine za čajni stočić izgledaju klasno u kući. Ukoliko vam je osoba veoma draga ili želite da je definitivno pridobijete, priložite i opremljeni ovlaživač i nekoliko Davidoff ili Kohiba cigara! Kupili ste ga za sva vremena!

 

Klikni ovde za kupovinu ovlaživača

fb

 

 

privredna komora srbijelogoplatimoQvoucherebankinguplatnicakeš
Copyright © 2004-2011 Zabranjeno je kopiranje sadržaja sajta bez odobrenja kompanije e-ducan Inc.
design by Norma Reclamarenr