Pocetna

03.10.2023.

Uloguj se:

Novi korisnik?

Registruj se!

Facebook
Google plus
Twitter

Kako da se izmerite za muško odelo

Lepo odelo je jedan od najvažnijih delova muške garderobe a ključ za lepo odelo je dobro pristajanje. Pre kupovine muškog odela moraćete da obavite više merenja za oboje, sako i pantalone. Uzimanje ovih mera pre kupovine će vam uštedeti mnogo vremena kada budete upoređivali veličine i krojeve odela. Bilo da se spremate za venčanje, formalni poslovni sastanak ili prijatan večernji izlazak, ovi saveti za merenja će vam osigurati odelo koje lepo izgleda i pristaje.

Merenja za odelo:

  1. Izmerite se za sako. Morate da znate meru najšireg dela vašeg torza, što je odmah ispod pazuha i preko grudi. Ne zadržavajte vazduh dok merite, ili bi mogli da završite sa užim sakoom nego što ste želeli. Ipak, nemojte meriti ni previše labavo. Ova mera je važna pri odrećivanju osnovne veličine odela.

  2. Izmerite vašu visinu u santimetrima i pretvorite to u stope i inčeve (trebaće vam pri određivanju američkih veličina, jer tamo je najbogatiji izbor). Mera grudnog koša i visina će odrediti dali će odelo biti S, M, ili L (Short, Medium ili Long). Naprimer , muškarac visine ispod 5'7'' (170.2 cm) sa obimom grudi od 36 do 46 inča (91.4 cm do 116.8 cm) će kupiti S odelo, dok će muškarac visine između 5.7 i 5.11 inča (170.2 do 180.3 cm) probati R (ili M) odelo. Muškarci visine 6 stopa (182.9 cm) ili viši će morati da kupe L odelo. 

  3. Izmerite obim kukova za veličinu pantalona. Pantalonanormalno dosežu do oko pupka. Zato počnite merenje obima torza u visini pupka. Ugurajte dva prsta između merne trake i tela kako tako da pojas nebude pretesan. Kada sednete, trebaće vam prostora za disanje.

  4. Odredite dužinu nogavica. Obucite par pantalona koje vam dobro stoje kako bi uzeli najbolju meru i stanite sa odvojenim nogama. Mernom trakom izmerite dužinu od međunožja do dna cipele (linija vrha štikle), kako pantalone nebi bile prekratke, ili se vukle po podu. Ovu meru ne možete da uzmete sami. Potražite pomoć prijatelja. F

  5. Izmerite obim preko zadnjice, pazeći da izmerite na najširem mest (ne varajte!). Ne stežite metar previše, ali ne držite ga ni prelabavo - upravo toliko da možete da ugurate dva prsta između metra i tela.

  6. Izmerite dužinu rukava. Krenite od kraja ramena i izmerite do oko 4.7 cm ispod zgloba. Većina sakoa su skrojeni po standardnoj formuli obima grudi i visine, ali u slučaju da imate različite proporcije, ove mere će biti korisne.

Saveti za krojeve odela:

  1. Zapišite mere u oba sistema (inči i santimetri). Ovo će vam pomoći da kupujete odela od različitih proizvođača (zemalja).

  2. Ne kupujte odelo koje tačno odgovara vašim merama. Dajte si malo prostora: pet santimetara više bi bilo dovoljno. Previše prostora bi odelo činilo vrećastim i neprikladnim, dok bi premalo prostora odelo učinilo tesnim i osećali bi se neprijatno. 

fb

 

 

privredna komora srbijelogoplatimoQvoucherebankinguplatnicakeš
Copyright © 2004-2011 Zabranjeno je kopiranje sadržaja sajta bez odobrenja kompanije e-ducan Inc.
design by Norma Reclamarenr