Pocetna

03.10.2023.

Uloguj se:

Novi korisnik?

Registruj se!

Facebook
Google plus
Twitter

Pet nejvećih koristi od antioksidanata u nezi kože


Vaša koža je vaš najveći organ. Zato i jeste važno da vodite računa o njemu. Antioksidanti štite kožu ograničavajući proizvodnju slobodnih radikala koji mogu da oštete ćelije kože. Antioksidanti u proizvodima za negu kože mogu mnogo da učine za zdravlje i izgled vaše kože, uključujući i ublažavanje simptoma starenja.  Od smirivanja upala kože, preko zatezanja i jačanja, antioksidanti pružaju velike koristi iz prirodnih izvora.

 

Pet najvećih koristi


 

  1. Ublažavanje upala: jedna od najpoželjnijih koristi od antioksidanata u proizvodima za negu kože je smirivanje upala. Antioksidanti, kao što je alfa lipoična kiselina i drugi, koji se nalaze u borovoj kori i zelenom čaju, postižu značajne rezultate u saniranju upala, pojačavajući cirkulaciju i ćelijski metabolizam. Lečenje upale poboljšava tonus kože i eliminiše akne i bore.

 

2. Jačanje kože: Druga važna korist antioksidantne nege kože je njeno jačanje. Antioksidanti ustvari mogu da preokrenu efekte starenja poboljšavajući zdravlje kože i podmlađujući njen opšti izgled. Ko-enzim Q-10 ili CoQ-10 je uobičajeni antioksidant koji jača i učvršćuje kožu i izvanredan je za kreme tretmana očnih bora i druge proizvode za poboljšanje kožnog tonusa.  Probajte proizvoda sa antioksidantima za očuvanje vlažnosti kože i njenog tonusa. 

 

3. Umanjite bore: Mada je praktično nemoguće izbrisati bore, proizvodi za negu kože sa antioksidantima pomažu u zatezanju kože i čine bore daleko manje uočljivim, doprinoseći podmlađenom izgledu kože. Večina antioksidanata uspešno uklanjaju bore, ali su vitamini C i E posebno blagotvorni. Mnogi antirid kozmetički aparati sadrže ove vitamine.

 

4. Nega ožiljaka: Umanjenje vidljivosti ožiljaka je druga važna odlika antioksidanata u nezi kože. Tkivo ožiljaka ima drugačiju ćelijsku strukturu od zdrave kože, što ga čini krućim. Mnoge vrste antioksidanata, uključujući one koji se nalaze u aloi i jednom ekstraktu luka koji se zove alium, poboljšavaju protok krvi do tkiva ožiljka, umanjujući njegovu vidljivost  i pospešujući regeneraciju kože. Preparati za negu ožiljaka bogati antioksidantima su dostupni u raznim oblicima, kao što su kreme, gelovi ili pačevi.

 

5. Ublažavanje štetnih efekata sunčanja: Svi znamo koliko je sunce opasno. Sunčanje može biti štetno za vašu kožu, isušujući je i oštečujući ćelije. Preterano sunčanje može vašu kožu učiniti grubom i izboranom. Antioksidanti koji stimulišu rad krvotoka u koži pomažu rast novih ćelija i čine da oštećena koža izgleda mlađa. Preparati bogati antioksidantima su mnogobrojni i uključuju čistače i ovlaživače koji se koriste za celo telo.

 

Sadržaj ovog sajta nije namenjen zameni saveta lekara ili farmaceuta. Sami proizvodi mogu imati dodatne informacije, na ili u ambalaži, koje trebate pažljivo proučiti i primeniti.  Kontaktirajte vašeg lekara čim posumnjate da imate zdravstveni problem.

 

fb

 

 

privredna komora srbijelogoplatimoQvoucherebankinguplatnicakeš
Copyright © 2004-2011 Zabranjeno je kopiranje sadržaja sajta bez odobrenja kompanije e-ducan Inc.
design by Norma Reclamarenr