Pocetna

03.10.2023.

Uloguj se:

Novi korisnik?

Registruj se!

Facebook
Google plus
Twitter

Sve o kovčegu za nakit - kako izabrati

 

Vodič kupovine kovčega za nakit

 

 

Beautiful wooden jewelry box with a face painted on top

Izvanredne dijamantske minđuše, puna ruka zlatnih brazleta, vaši prvi biseri i predivan verenički prsten; nakit ima emocionalnu vrednost, isto kao i novčanu, i želite da držite svoje blago na sigurnom, pohranjujući ga u kovčeg za nakit.  Dobre kutije za nakit postoje u mnogim različitim formama, veličinama i materijalima i kupovina organizatora nakita  se može pokazati frustrirajućom ako niste sigurni šta vam stvarno treba. Opcije odlaganja nakita su važan deo svake garderobe. Kutije za nakit štite vaše dragulje i satove isto kao što komode i ormari štite vašu odeću i druge modne aksesoare. Naravno, kao što dobro organizovani ormari olakšavaju čuvanje i izbor odeće, tako i dobro organizovana kutija za nakit to isto čini za vaše zlato, dijamante i bisere. Kako bi izabrali dobar kovčeg za nakit, drvenu kutiju, stalak za nakit ili kutiju za uspomene, posmatrajte konstrukciju, materijale i dizajn kutije ili kovčega. Ovaj vodič kupovine kutija za nakit je osmišljen da vam pomogne da nađete svoj put među mnogobrojnim opcijama i budete bolje informisani pre donošenja odluke. 

Kupovina kutije za nakit:

 


Materijali: Privlačne i dugotrajne kutije za nakit mogu biti napravljene od mnogo materijala; ipak, teška, drvena kutija je jedan od najboljih izbora koji će da traje. Kožne kutije takođe mogu dugo da traju, uz adekvatno održavanje. Unutrašnji pretinci moraju da imaju svilenu ili somotsku postavu. Ova postava ne šteti delikatnim draguljima ili biserima i pomaže da svaki medaljon, narukvica ili broš ostaju na mestu. 

 

Konstrukcija: Svaki organizator nakita mora biti dizajniran da pruži sigurnost. Fijoke moraju usko da pasuju i vrata da se zatvaraju bez lufta. Poklopci moraju imati snažne šarke koje ih drže otvorenim, da vam ne padnu na prste. Ormari za nakit i neki kovčezi imaju brave za dodatnu sigurnost. Stalci za nakit, kao što su stalci za ogrlice ili naušnice, moraju imati prostranu i masivnu bazu, kako ne bi pali preko ivice. 

 

 

 

Pretinci: Kutija za nakit ili ormar za nakit mora imati odvojene sekcije za svaki tip nakita; inače, različiti materijali i kopče će oštetiti jedni druge kada dođu u kontakt. Svaka ogrlica i lančić zahtevaju sopstvene odeljke ili kuke na kojima će visiti. Narukvice mogu biti u fijokama ili poređane na postavljenim tubusima. Odeljci za prstenje moraju imati nosače koji će držati svaki prsten odvojeno. Naušnice treba da vise na svojim kukama ili svaka treba da ima svoje ležište. 

 

Dizajn: Dizajn samo treba da oličava lični ukus vlasnika. Sigurno želite da se uklopi u stil vašeg enterijera. Simpatične kutije od porcelana ili plemenitih metala su često delikatne za dugu upotrebu i pogodnije su kao dekoracija.

 

Čuvanje muškog nakita: Muškarci imaju mnogo opcija kada se radi o čuvanju nakita i satova. Mnoge kutije za nakit nisu specifične za pol. Skoro svaka kutija za nakit može da primi muški nakit, uključujući prstenje, narukvice, minđuše, medaljone i lančiće. Male kutije mogu da prime dugmad za manžetne, igle za kravate ili naušnice. Drvene kutije od bogate orahovine ili mahagonija su odlične za muškarce. Kožne su takođe pogodne; ove kutije podcrtavaju muški dekor. Neke muške kutije imaju specijalne pretince za satove, a najskuplje i električne motore za navijanje automatskih mehanizama. 

 

Originalne kutije i vrećice: Kutija za nakit čuva sav vaš dragoceni i moderan nakit na jednom mestu, čineči ga dostupnijim i smanjujući rizik gubitka. Međutim, možda više volite da zadržite kutije i vrećice u kojima ste ih dobili, posebno ako su visoko-kvalitetne. Ukoliko imate posebno delikatan dragi kamen, možete da poželite da ga držite odvojeno od drugih. Isto tako, ove kutije možete koristiti za putovanja.

 

Dečije kutije za nakit: Mnoge žene se sa nostalgijom sećaju svojih muzičkih kutija sa balerinom na poklopcu. koje su krile svaki prstenčić, medaljon i poklončić od detinjstva. Baš kao što mlade dame prerastu kućicu za lutke, tako prerastu i kutije za nakit. Rane tinejdžerske godine su izvanredan trenutak da se ćerki pokloni ozbiljnija kutija za nakit koja će joj praviti društvo dok se zadevojčuje. Mnoge devojčice dobijaju svoje prve  komade dragocenog nakita -- bisernu ogrlicu, male dijamantske minđušice -- kao tinejdžerke, i treba im mesto za čuvanje ovih dragih predmeta. Darujući mladoj dami dobru kutiju za nakit je uči brizi i čuvanju luksuznih predmeta. Mlada gospoda takođe treba da nauče da vode računa o skupim aksesoarima. Kada sinu ili sestriću poklanjate lep sat, razmislite, kao o sledećem poklonu, o kutiji u kojoj će čuvati sve svoje satove i dragocenosti, u savršenim uslovima.

 

Klikni ovde za veliki izbor kutija za nakit

fb

 

 

privredna komora srbijelogoplatimoQvoucherebankinguplatnicakeš
Copyright © 2004-2011 Zabranjeno je kopiranje sadržaja sajta bez odobrenja kompanije e-ducan Inc.
design by Norma Reclamarenr