Pocetna

03.10.2023.

Uloguj se:

Novi korisnik?

Registruj se!

Facebook
Google plus
Twitter

Kako izabrati pravi miris

Kako da nađete pravi miris

 

Woman testing perfume

Najekonomičniji način da dodate luksuzvašem životu je sa famoznim parfemom i mirisom, ali kako da izaberete pravi miris za vas? Mirisi bude uspomene, i vaš mirisni potpis treba da bude upamćen, ne samo u mislima, već i kao vaša privlačna prisutnost, nešto što ostavlja trajnu impresiju vašeg prefinjenog ukusa. 

Naći pravi miris:

  1. Sakupljajte modne časopise i probajte sve reklamne testere. Nakon kupanja, čiste kože, istrljajte parfemom vaš ručni zglob, sve do lakta. Ne koristite više od jednog istovremeno. Odmah se izdvajaju divni mirisi i veliki parfemi imaju slojeve posebnih ulja, nazvanih "note". Ukoliko se miris brzo ne razloži, može biti komplikovaniji. Ponekad se pravi osećaj razvije tek nakon nekog vremena. Ako vas je pogodio u žicu, vaš je. Desi se da parfem ne traje na vama. U tom slučaju produžite mu rok upotrebom losiona ili pudera iz iste kolekcije. 

  2. Utvrdite vaše omiljene mirise. Mislite na vaše najdraže uspomene i mirise koji idu uz njih. Dali je to kao sveže vanilice; okean po toplom letnjem danu; buket svežeg cveća; egzotični prolaz; šetnja po šumi posle lake kiše; ili udobna toplina kašmirskog džempera? Svaka od ovih uspomena se može odraziti u mirisu parfema ili kolonjske vode. 

  3. Obratite pažnju na esencije. Mirisi namirnica se prave u kozmetici upotrebom ulja vanile, meda, cimeta, kafe ili krema. Proleće ili leto su voćni ili cvetni; mogu imati notu jasmina, mandarine, ruže ili jorgovana. Egzotične note dolaze od mirisa ćilibara, kao što su oni u porodicama začina i orijentalnih mirisa. Drvenasti, mahovinasti mirisi su klasični osnovni mirisi, kao korijander ili vanila. Okeanski mirisi su čisti i jarki, androgeni i savremeni. Kašmir džemperi su topli i mekani kao prah, sandalovina i mošus. 

  4. Razgledajte po kući detalje koji utiču na vašu mirisnu psihu. Naprimer, koju vrtu sveća kupujete? Dali volite miris jabuka, jagoda ili vanile? Koje deterdžente upotrebljavate? Dali više volite sredstva za čišćenje sa mirisom bora od onih sa mirisom narandže? Osveživači vazduha, šamponi i losioni koje ste već izabrali odaju znake porodice mirisa kojima se vraćate. 

  5. Vodite računa o sezoni. Zemljani, pikantni ili mošusasti mirisi mogu biti preteški za leto, ali isti ti teški mirisi se odlično uklapaju u zimu. Prolećni mirisi su laki i slatki, dok su letnje note više cvetne i okeanske. Vlažnost i vaš način znojenja takođe mogu pojačati miris.

  6. Vaš životni stil se odražava u vašem izboru mirisa. Naprimer, džoger je sportski tip i njegov parfem to treba da izrazi. Sa druge strane, tip domaćice će se pre odlučiti za svež miris platna ili sveže ispečenih kolača. 

Mali trikovi:

  1. Razlika između parfema, toaletnih voda i kolonjskih voda je u koncentraciji sastavnih elemenata. Veća koncentracija, duže miris traje (i obično je viša cena takođe). Parfem je najjači, toaletna voda je lakša, dok kolonjska voda ima najmanju koncentraciju esencija. 

  2. Malo parfema dugo traje. Ne preterujte sa količinom. Samo malo namažite iza ušiju, iza vrata i na ručne zglobove. Takođe možete malo dodati u dekolte i iza kolena.

fb

 

 

privredna komora srbijelogoplatimoQvoucherebankinguplatnicakeš
Copyright © 2004-2011 Zabranjeno je kopiranje sadržaja sajta bez odobrenja kompanije e-ducan Inc.
design by Norma Reclamarenr