Pocetna

03.10.2023.

Uloguj se:

Novi korisnik?

Registruj se!

Facebook
Google plus
Twitter

Kako izabrati naočare za sunce

Vodič kupovine naočara za sunce

 

Young woman wearing dark sunglasses

Naočare za sunce su izmišljeneu Kini pre mnogo vekova i doneo ih je u Evropu Marko Polo. Inicijalno, naočare za sunce su se upotrebljavale da sakriju pogled i misli. Sredinom 1700-tih, počinju da se koriste za zaštitu očiju, i, početkom 20. veka počinju da postaju naglo popularne kod ljubitelja sunca na plažama. U decenijama koje su sledile, naočare za sunce postaju, kao bilo koji deo garderobe ili aksesoara, modni status. U 21. veku oboje, zaštita i stil, su jednako važni. Ovaj vodič kupovine naočara za sunce sadrži osnovne informacije koje će vam pomoći da se snađete u mnoštvu ponude, kako bi mogli da izaberete naočare koje vam najbolje pristaju u svakom pogledu. 

Kupovina naočara za sunce:

 1. Utvrdite oblik vašeg lica.Određeni stilovi naočara se najbolje slažu sa osnovnim oblicima lica.  Željeni rezultat je ravnoteža -- zato nosite naočare koje kontrastiraju sa izgledom vašeg lica.

 2. Kvadratno.Kvadratno lice (kod muškaraca često opisano kao sa jakim vilicama)   je simbolisala Prva Dama  Jacqueline Kennedy u 1960-im. Noseći prevelike (oversized) naočare za sunce, ona je promovisala stil (sada često nazivan Džeki O) koji  i danas ostaje u modi. Ako tražite ženske naočare za sunce, probajte stilove nazvane curvier (kurvije) -- okrugle ili mačje oči -- koji uravnotežuje vaše uglovite obrise. Muškarci obično žele da naglase pojavu karakternih, jakih, vilica, tako da muške naočare koje najbolje stoje u tom slučaju su one oštrih uglova. 

 3. Trougao.Srcoliko lice (trouglasto kod muškaraca) ima široko čelo i usku bradu. Izaberite oblik naočara sa okvirima u obliku mačjih očiju ili bilo koje sa dobro zaokrugljenim ivicama; muške naočare za sunce i ženske naočare za sunce sa širom donjom ivicom i neravnim gornjim rubom izuzetno dobro se prilagođavaju. 

 4. Izduženo.Dugo ili izduženo lice takođe zahteva veće (oversized) naočare. Okrugle ili pravougaone naočare sa masivnim okvirima i širokim drškama; visoka ili duboka sočiva i moderne naočare sa dekorativnim okvirima ili u retro stilu takođe pristaju. 

 5. Okruglo.Okruglo lice ima najizraženije obline, i zato naočare moraju da ih imaju malo. Naočare sa uskim, visoko postavljenim okvirima jarkih boja, uključujući i klasične naočare od kornjačevine, dodaju dobroj harmoniji. 

 6. Ovalna.Ovalno lice ima blago zaokružene krivine koje se uglavnom slažu sa skoro svim stilovima, od sportskih naočara za sunce do onih visoke mode. Izaberite model koji pokriva lice od obrva do jagodica

 7. Izaberite visoki stil. Naočare visoke mode se uklapaju u poslednje tendencije i pružaju najbolji kvalitet. Modne naočare za sunce isto tako odaju stil kreatora -- bez visokih cena imena. Mada je njihova prva uloga zaštita očiju, sportske naočare mogu biti i veoma elegantne. U stvari, par zaštitnih naočara za sunce je postao modan sasvim slučajno. Avijatičarske naočare su bile kreirane za vojsku uoči samog II svetskog rata, i glamur "Asa" je uključio i njegove modne detalje; oni koji nisu mogli da lete, još uvek su mogli da izgledaju "cool" pred ogledalom, noseći svoje naočare u obliku suze. I danas, avijatičarske naočare pretstavljaju izvanredan ukras za muška i ženska lica bilo kog oblika.  

 8. Izaberite naočare za sunce sa  UVA i UVB zaštitom.Jarka svetlost vedrog dana može biti bolna i zbunjujuća, posebno pri vožnji. Srećom, sočiva boje ćilibara poslednjih decenija filtriraju dodatne plave nijanse koje reflektuju niski oblaci, dajući vozačima uravnoteženiji, jasniji pogled na drum. Polarizovane naočare za sunce takođe pomažu da se smanji bljesak reflektovane svetlosti. Ultra-ljubičasta zračenja, poznata kao UVA i UVB, su se pokazala kao faktor koji uzrokuje kataraktu i mnoge druge probleme vida i očiju. Tražite UV rangirane naočare, koje blokiraju najmanje 70% UVA i 60% UVB zraka. Neke naočare blokiraju 100% obe vrste. 

 9. Izaberite naočare za sunce koje štite od udara. Leteći otpaci su rasprostranjeni od neprijatnih čestica prašine do otpadaka koje bacaju iz kola u prolazu i koji vas fizički ugrožavaju. Američki nacionalni institut standarda (ANSI) je privatna organizacija posvećena proizvodnji kvalitetnih roba u SAD, Za naočare za sunce, ANSI zahtevi testova uključuju puštanje u slobodni pad čelične lopte prečnika 2,54 cm na sočivo naočara sa visine od 1.3 m i pucanje kuglom promera 0.635 cm u sočivo brzinom od 46 m/s. Ukoliko ni jedan delić sočiva u trenutku impakta ne dodirne oko, naočare prolaze test i proizvođač može da ih reklamira kao ANSI kompatibilne. Ovo je posebno korisno pri izboru sportskih i polarizovanih naočara za sunce.  

 10. Kupite originalne naočare za sunce modnih kreatora kao potvrdu statusa. Kada kupujete naočare za sunce preko Interneta, možete naći da su modeli na rasprodaji, mada su vrhunskih kreatora, ustvari, samo jevtini surogati, umesto prave prilike. Ako je tako, šanse za povraćaj novca su veoma mršave, zato kupujte samo od poznatih i priznatih trgovaca -- onih sa reputacijom prodaje autentičnih, originalnih, kvalitetnih proizvoda. Imajte na umu da su naočare za sunce među proizvodima gde visoka cena ne znači automatski i najbolji kvalitet. Neke naočare top dizajnera nemaju sigurnosne karakteristike koje vaše oči zaslužuju. 

Saveti e-ducan.com:

 1. Naočare za sunce višeg kvaliteta obično dolaze sa futrolom (kutijom) i krpicom za čišćenje, zato ih uvek imajte pri ruci. Kutija će daleko bolje čuvati vaše nove naočare nego vaš džep.

 2. Koristite meku krpicu za čišćenje znoja i prašine sa sočiva bez ogrebotina, Možete da se odlučite i za tečnost za čišćenje sočiva i specijalne vlažne ubruse koji će održavati bez mrlja i ogrebotina. 

 3. Izaberite svoje naočare: izbor od 1,598 modela

fb

 

 

privredna komora srbijelogoplatimoQvoucherebankinguplatnicakeš
Copyright © 2004-2011 Zabranjeno je kopiranje sadržaja sajta bez odobrenja kompanije e-ducan Inc.
design by Norma Reclamarenr